Fitness voor jouw Golfspel met FitGrid

Fitness voor jouw Golfspel met FitGrid

Lees hier hoe je jouw golfspel significant kunt verbeteren. Dit kost je slechts 2 min per dag!

Ik ben Sverre kersten. Ik ben personal trainer bij FitGrid in Zoetermeer en begeleid golfers d.m.v. gerichte fitness om beter te worden in hun golfspel.

In jouw golf spel zijn meerdere factoren afhankelijk voor het resultaat. Stabiliteit en bewegelijkheid zijn hele belangrijke factoren waar je makkelijk invloed op kunt uitoefenen met gerichte oefeningen. Het is belangrijk bij de stabiliteitsoefeningen dat ze zowel rechtlijnige-, zijwaartse- en rotatiebewegingen bevatten. Voor optimaal resultaat is het is belangrijk dat er tijdens de oefeningen géén rotatie in de romp plaats vindt.

In de privé-personal training studio in Zoetermeer begeleid ik onder meer golfers, om beter te worden in hun sport. Voel je vrij om een kijkje te nemen op mijn website en een afspraak te maken! Lees hieronder alvast een aantal basis oefeningen.

Begin bij het begin: Rechtlijnige stabiliteitsoefeningen.

Level 1: Statisch balans houden: Ga op 1 been staan voor 30 tot 60 seconden. 

Level 2: One leg squat: Zak op 1 been iets door de knieën en herhaal dit 8 tot 12 keer per been.

Zijwaartse bewegingen

Level 1: Zijwaartse squat: Zet je benen ca. 1 meter breed (afhankelijk van je lengte) met de tenen subtiel naar buiten gedraaid. Druk de knieën iets naar buiten en zak naar 1 kant. Doe dit 6 tot 10 x per kant.

Level 2: Icescaters: Balanceer op je rechter been en spring naar links terwijl je landt op je linker been. Doe dit een halve minuut en zorg dat je de balans houdt. Als dit makkelijk gaat kun je de afstand van de sprong steeds groter maken.

marco-van-Noort

Marco van Noort

Golfprofessional
Heeft u nog vragen of wil u graag meer informatie? Neem dan contact met mij op.

Wij zijn sinds kort aangesloten bij Golfstore Nederland. Bestellingen die in de Golfstore worden geplaatst kunnen in onze shop worden afgehaald.

Ledenkortingen en speciale lokale aanbiedingen worden bij het afrekenen verwerkt.

Masterclas Golf

Fittingdagen Voorjaar 2024

Bel direct

Direct contact? Neem contact met ons op via onderstaand telefoonnummer. Mochten wij niet bereikbaar zijn bellen we je zo snel mogelijk terig.